Om fötter

Miraklen du går på

Att ta ordentligt hand om sina fötter kan ses som ett tröttsamt projekt. När det kommer till kritan så förekommer det inte så ofta i den dagliga kroppsvården, men kan göra en stor skillnad på hur du ser ut och känner dig. Regelbunden fotvård hos en specialist kan göra underverk.

Fötterna är en otroligt väldesignad och komplicerad konstruktion. En fot består av muskler, senor, ligament och 26 ben. De omsluts av hud som på våra fotsulor är tjockare än någon annanstans på kroppen.

Dessvärre lägger vi ofta bara märke till våra fötter när något är fel - en situation som en stor andel av den vuxna befolkningen har befunnit sig i vid något tillfälle. Det kan vara förhårdnader, hälsprickor, liktornar eller kanske nageltrång.

Dina fötter följer med dig genom hela ditt liv och att ta hand om dem när de växer och åldras är viktigt. Under vissa perioder kan de behöva extra omtanke, exempelvis under graviditet eller vid vissa medicinska tillstånd så som diabetes eller reumatism. Äldre har ett extra stort behov av omvårdnad av sina fötter.

När man funderar på vad foten utsätts för varje dag, förvånas man över att problem inte uppstår oftare!

För varje steg absorberar foten den stöt som skapats av kroppstyngden när den kommer i kontakt med marken. Den hjälper sedan till att hålla balansen när den andra foten lyfts framåt, innan den sedan lyfter kroppsvikten för att driva dig framåt igen. Detta görs över tusen gånger om dagen, för vissa tusentals beroende på arbete eller fritidsaktiviteter.

För att prestera en sådan unik uppgift krävs en unik anatomi. Detta inkluderar din fots hud, ben och naglar.

Låt mig ta hand om dina fötter för att åtgärda redan uppkomna problem eller förebygga och ge råd om hur du ska sköta dina fötter på bästa sätt.

Hos mig är dina fötter i trygga händer!

Ulla Krafft

Medicinsk fotterapeut

Jag som driver Fotälvan heter Ulla Krafft och är KY-utbildad medicinsk fotterapeut. Målsättningen med min verksamhet är att Du som kund ska känna Dig nöjd efter behandling och fått hjälp med det Du sökt hjälp för. Jag vänder mig till alla privatpersoner, i alla åldrar som behöver hjälp med sina fötter. Låt mig ta hand om dina fötter för att åtgärda redan uppkomna problem eller förebygga och ge råd för hur du ska sköta dina fötter på bästa sätt. Hos mig är dina fötter i trygga händer!

Boka behandling: 0707-53 51 13