Produkter

Här hittar du det mesta för att dina fötter ska må bra

Jag säljer produkter från Rapsodine, en serie hud- och kroppsvårdsprodukter baserade på svensk, ekologisk rapsolja. Hos mig finner du ett stort utbud strumpor, stöd- och kompressionsstrumpor. Dessutom försäljning av mycket annat såsom filar, salvor, avlastningar etc. Jag erbjuder:

Rapsodine Exklusiv Fotkräm

Baserad på svensk ekologisk rapsolja. Mjukgörande. Innehåller även Kunzea ( Eterisk olja) som har visat sig ha en antibakteriell och svamphämmande effekt. Krämen bibehåller hudens mikromiljö - en miljö där svamp och bakterier inte trivs.

Rapsodine Exklusiv fuktighetskräm

Innehåller samma ingredienser som fotkrämen, men ingen Kunzea eller karbamid.

Natursalva

Hudsprickornas bäste vän.
Innehåller bl.a. bivax, rapsolja. Mjukgör hård hud, tränger ner och läker hudsprickor påt t ex hälar, men fungerar även på läppar, svårläkta sår och fotsvamp. Fri från konserveringsmedel. Bivax är uppmjukande, bakteriehämmande och bevarar värme och fukt.

Ringblomsalva

Som natursalvan men med ringblomsextrakt. Har god effekt vid eksem och psoriasis. Ringblomma har mycket goda antiseptiska och svampdödande egenskaper. Ringblomman är även inflammations- och infektionshämmande. De goda läkande effekterna kommer bl.a. av den eteriska ringblomsoljan, karotinfärgämnet och bitterämnet calendulin. Inte förrän ringblomman förenas med fett/olja blir dess sårläkande egenskaper riktigt effektiva.

Nåva Nagel Gel

Motverkar och avdödar nagelsvamp.

Fot- och Handsalva special

Salvan bibehåller hudens mikromiljö, understödjer en hälsosam och motståndskraftig hud. Innehåller bl.a. Karbamid, Bivax, Jojobaolja, Aloe Vera och de eteriska oljorna Bergamott och Eukalyptus m.m.

Fotfilen Filit

En ergonomiskt utformad fil med refillpapper att köpa till. En fil behöver nytt slippapper då de slits, men även av hygieniska skäl. Den konkava sidan har grövre slippapper och är perfekt för att fila hälen. Den konvexa sidan har finare papper och man kommer lätt åt små ytor som ska filas utan att skada omkringliggande hud som inte ska filas.

Strumpor med lös resår och kettlad söm

Härligt sköna strumpor som inte ger stastryck.

Stödstrumpor från Pahne och Medisox

I sortimentet finns både nylon och bomullstrumpor. Strumporna är godkända av läkemedelsverket och har en graderad kompression. Vadmuskeln kallas även för Lilla Hjärtat. Vid mycket stillasittande hjälper den inte till så mycket utan behöver då hjälp i sin tur. Det är här stödstrumporna kommer in i bilden. Om du är mycket stillasittande eller har nedsatt hjärtfunktion är det bra att använda stödstrumpor för att motverka svullna, trötta ben, åderbråck, ödem och tyngdkänsla i benen. Ökar blodgenomströmningen.

Avlastningar i silikon

Vid olika problem kan en avlastning vara nödvändig. Ex. om du får ömmande förhårdnader vid Hammartår, tryck mot en intilliggande tå. Förutom prefabricerade tillverkar jag individanpassade avlastningar.

Ulla Krafft

Medicinsk fotterapeut

Jag som driver Fotälvan heter Ulla Krafft och är KY-utbildad medicinsk fotterapeut. Målsättningen med min verksamhet är att Du som kund ska känna Dig nöjd efter behandling och fått hjälp med det Du sökt hjälp för. Jag vänder mig till alla privatpersoner, i alla åldrar som behöver hjälp med sina fötter. Låt mig ta hand om dina fötter för att åtgärda redan uppkomna problem eller förebygga och ge råd för hur du ska sköta dina fötter på bästa sätt. Hos mig är dina fötter i trygga händer!

Boka behandling: 0707-53 51 13